Sinds 1932

Familie Mentens-Rechters op het pleintje voor de
oude bakkerij. Foto uit de jaren '30.
Tante Berta en bomma Marie Rechters
poseren voor de bakkersauto
   
Albert en Berta Mentens met de broodkar/fiets
Tante Berta te paard tijdens de verbouwing
   
Henri, bomma, tante Wien, nonkel Jean, tante Berta,
Albert en Madeleine. Foto uit de jaren '30.
Tante Berta en de bakkersfiets.
Foto genomen aan de Lommelsebaan (tegenover Kreatos)
Ludwin Mentens in de winkelruimte van de bakkerij,
Foto uit begin jaren '70.

 

De Beste Bakker van Vlaanderen, een fragment uit de reeks

Bakkerij Mentens in een aflevering van de Beste Bakker van Vlaanderen (VT4)

Gaststudente bakt ze bruin voor goede doel

woensdag 12 december 2012 - Bron Het Nieuwsblad

HECHTEL - Bakker Mentens en gaststudente Paola Espaillat Salazar bakken samen voor het goede doel.
In deze kerstperiode zetten ze zich in voor de Cliniclowns.


Gaststudente Paola bakt samen met bakkers Edwin en Martine gebakjes om te verkopen voor het goede doel.


Sinds eind augustus verblijft Paola Espaillat Salazar, een achttienjarige studente uit de Dominicaanse Republiek, in Hechtel. Ze volgt er een jaar Menswetenschappen in het Don Boscocollege. Deze examenperiode valt er weinig te doen voor Paola op school. ‘Ik spreek nog te weinig Nederlands om aan de examens te kunnen deelnemen', legt Paola uit. Gaststudenten moeten die periode een ander project zoeken en sociaal werk verrichten.

Het leek de studente een goed idee om bij de bakker in de buurt aan de slag te gaan. Ze bakt er samen met de bakkers Edwin en Martine Mentens lekkers dat ze op school zal verkopen voor het goed doel. ‘Ik vind het super om te bakken en lekkere desserten te maken. In mijn thuisland volg ik ook kooklessen, want ik zou later graag chef willen worden en me willen specialiseren in patisserie', zegt Paola.

Ze leerde de afgelopen dagen al heel wat bij. ‘Bij de bakker bij ons kan je ook allerlei zoete lekkernijen kopen, maar wij gebruiken geen slagroom zoals hier. Dat is toch het grote verschil. Maar de Belgische gebakjes zijn echt lekker.'

Talent
Bakker Edwin nam de gaststudente met open armen aan. ‘Ik werk wel vaker met stagiaires, het is de eerste keer dat ik een gaststudente over de vloer krijg. Ik spreek Spaans met haar, maar haar Engels is zeer goed. Het lukt wel om te communiceren. Paolo heeft bovendien echt talent om te bakken. Ze had nog nooit in haar leven een spuitzak gezien, maar kon er meteen mee over weg.'

De bakker en Paola zetten zich in deze tijd van solidariteit in voor het goede doel. Ze bakken gebakjes die op school verkocht zullen worden voor de Cliniclowns. Bakker Mentens is een geĆ«ngageerd man en bakt ook elk jaar de kerststronk voor de minderbedeelden in de gemeente. ‘Niet iedereen heeft het zo goed als ons en ik wil graag mijn steentje bijstaan', zegt bakker Edwin. Ook Paola vindt het een mooie gedacht dat ze zich kan inzetten voor de Cliniclowns. Al zijn het ook niet zo'n gemakkelijke tijden voor haar momenteel. ‘Kerstmis vier je met familie. In de Dominicaanse Republiek is Kerstmis een zeer groot familiefeest. Deze tijden mis ik mijn familie enorm hard en heb ik echt heimwee. Ik heb gedurende deze drie maanden in BelgiĆ« geleerd dat wat ik in de Dominicaanse Republiek heb me zeer dierbaar is.'