Bakker, 'knepen' van het vak

Vakmanschap, creativiteit en maatwerk vormen de basis voor ons uitgebreide banketassortiment. Niet voor niets is het beroep bakker al meerdere jaren een knelpuntberoep. Om de klanten van vers afgebakken producten te voorzien gaat er een arbeidsintensief proces aan vooraf.
De dag voordien worden alle voorbereidingen getroffen: deeg wordt met de grootste zorg en superverse kwaliteitsproducten bereid. Onze rijskasten worden gevuld zodat de volgende dag alles mooi gerezen de oven in kan.

In de vroege uurtjes:

In het holst van de nacht, zo rond 02u00 (!) beginnen we met het afbakken van onze broodjes en koeken. Een drukte van jewelste om alles op tijd klaar te krijgen voor de ochtend-opening van 07u00. Alles wordt afgebakken, beslag wordt na het afkoelen toegevoegd en de etalage en broodrekken in de winkelruimte worden gevuld met kraakvers (veelal nog niet volledig afgekoeld) brood en gebak.

Brood dat is gemaakt van de beste granen en andere natuurlijke ingrediƫnten. Altijd dagvers en boordevol vitamines, mineralen en voedingsvezels. Heel gezond dus, maar vooral ook erg lekker!

Energie en milieu:

Een bakkerij runnen kost energie, letterlijk en figuurlijk. Om een steentje bij te dragen aan het milieu en om onze werkingskost een beetje te beperken zodat de klant zo weinig mogelijk merkt van de stijgende energieprijzen bij de aankoop van zijn brood hebben we bv. een installatie zonnepanelen geplaatst, wordt er gekookt op gas en wordt er deels verwarmd door middel van een warmtepomp.

Om een idee te geven: Ons huidige electriciteitsverbruik bestaat uit 80.000 - 100.000 kW per jaar, voornamelijk om te koelen en te verlichten. Dit verbruik wordt nu deels gecompenseerd door 108 zonnepanelen met een verwachte opbrengst van 23.000 kW per jaar. Voorts is er nog een 15.000 liter mazout per jaar nodig om onze bakovens te voeden.